Dag 2: Bel- en Servicetarieven bepalen

Het is zover! We kijken vandaag naar de beltarieven en de tarieven van de diensten. Welke keuze heb jij gemaakt? Welke diensten ga je aanbieden? Het is tijd voor de tweede stap voor het lanceren van jouw telecom merk. We gaan in 7 dagen je eerste telefoon centrale opleveren.

Stap voor stap gaan wij je hierbij helpen.

In de Email van dag 2 heb je een adviesprijslijst ontvangen voor de beltarieven en servicetarieven. Heb je bij iedere dienst die je wilt gaan leveren een klanttarief gezet? Nu gaan we deze tarieven aanmaken in de Cloud Distributie omgeving Flux. FLUX is het online Cloud Distributie platform waarmee jij zelf alle telecom oplossingen kan opleveren, beheren en factureren. Heb je nog geen inlog ontvangen? Klik dan op de onderstaande button.

Flux is….

1. Bel tarieven aanmaken

Sommige diensten moeten voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Door gebruik van het Cloud Distributie platform FLUX zorg je er voor dat jouw diensten daaraan voldoen. Belverkeer is daar een voorbeeld van. Met Flux bellen jouw klanten per seconde en de gespreksdata wordt volgens de wet- en regelgeving opgeslagen. Die beltarieven en dus je marge, bepaal jij zelf. Ook de facturatie staat maandelijks voor je klaar onder jouw eigen naam/merk. Hiernaast kan je in de video zien hoe je in Flux beltarieven aanmaakt voor je klanten. Ook kan je dit lezen in de Flux handleiding.

Flux is….

2. Servicetarieven aanmaken

Een serviceprijslijst aanmaken voor je klanten is wat lastiger. We lopen er stap voor stap doorheen in de video. In de Flux handleiding kan je de uitleg ook vinden. Maak een servicetariefplan aan met alle diensten op bijvoorbeeld 200%, zo maak je 100% marge op alle diensten. Als die klaar is kan je de diensten aanpassen die jij gekozen hebt. Zoek met Ctrl F in het tariefplan voor deze diensten, en pas die verkoop prijzen aan door te klikken op edit .

  1. 3CX (zoek op 3CX bundel)
  2. Xelion (zoek op Xelion)
  3. Trunk (bestaande centrale, zoek op SIP trunks)
  4. Telefoonnummers (zoek op NL did)
  5. Internet verbindingen (zoek op internet connections)

Nu beginnen

Ben jij klaar om telecom diensten te gaan leveren?