Dag 7: Telecom diensten factureren in Flux

Het is tijd voor de belangrijkste stap voor het lanceren van jouw telecom merk, de facturatie. We gaan de facturatie instellen zodat jij de facturen stuurt volgens de wettelijke regels.

Stap voor stap gaan wij je hierbij helpen.

De afgelopen dagen heb je de bel- en servicetarieven bepaalt, de klantomgeving aangemaakt en een offerte gemaakt. Het factureren van deze diensten is nu net zo eenvoudig als de offerte.

Flux is….

Telecom factureren, hoe makkelijk kan het?

Regelmatig verschijnen berichten in de pers over bedrijven die problemen hebben met hun facturatie. De factuur klopt niet of een bedrijf blijkt zelfs niet in staat een factuur te versturen.

Cloud Distributie ziet de factuur vooral als een belangrijk communicatiemiddel met de klant. Vaak is de factuur het enige periodieke tastbare wat een klant ontvangt van bijvoorbeeld een telefoonaansluiting. Dit stelt hoge eisen aan zowel de inhoud als de opmaak van de factuur. Denk hierbij aan het introduceren van een elektronische factuur of aan het introduceren van één factuur voor alle diensten in plaats van een factuur per dienst. Het factureringsproces vormt daarbij de aorta voor het bedrijf. Een tijdelijke verstoring van of verstopping in de aorta is te overleven, maar dit mag niet te lang duren. Het is daarom belangrijk dat de factureringsprocessen goed geborgd zijn en blijven. Hoe je de facturatie kan instellen in Cloud Distributie platform Flux kan je volgen in de video hiernaast.

Flux is….

Kostenoverzicht of factureren vanuit Flux

  • Natuurlijk moeten telecom facturen voldoen aan de telecomwetgeving. De Cloud Distributie portal Flux is zo ingericht dat jij daaraan voldoet! Standaard draaien we de eerste dinsdag of donderdag van de maand een kostenoverzicht. Die kostenoverzichten kan je als PDF downloaden en sturen naar je klanten met een factuur uit je eigen administratie. Of stuur je facturen direct vanuit Flux vanuit een eigen Email adres, eigen logo en adresgegevens.

    Wij bieden je daarbij deskundige ondersteuning op het gebied van je telecom facturatie en regelgeving. Ruim 400 partners en duizenden bedrijven vertrouwen dagelijks op ons Cloud-distributieplatform voor hun bedrijfskritische communicatie.

    Hoe makkelijk is werken met onze Cloud Distributie portal FLUX? Héél makkelijk!

    Hiernaast leggen we je uit hoe je facturatie eenvoudig kan instellen, klik op de afbeelding.

Hierna is het eind nog niet in zicht. Nieuwe radiotechnieken en protocollen 4G, 5G VaMo en apps leiden tot nieuwe diensten en mogelijkheden. Daarbij zal het uit elkaar houden van zakelijke en privé uitgaven steeds lastiger worden. Deze nieuwe diensten en mogelijkheden zullen een groot effect hebben op de factuur en de wijze van factureren. Met het Cloud Distributie platform Flux houd ook jij rekening met deze nieuwe diensten.

Dat was het voor vandaag. Dit was de laatste dag in een reeks van 7.

Nu beginnen

Ben jij klaar om telecom diensten te gaan leveren?