Cloud Distributie; één telefonie oplossing bieden is niet meer voldoende

Verschillende businessmodellen zijn niet hetzelfde gebleven. De rolodesk, telefooncellen en analoge telefooncentrales, toch jarenlang begrippen in het telecom landschap bestaan niet meer. Toch worden de diensten nog steeds gekocht maar via andere business modellen. In dit geval via CRM applicaties, mobiele telefonie en hosted/IP pbx.

De huidige trend is het verkopen van telefoon centrales uit de cloud. Veel van de aanbieders hebben zelf een PBX/UC-platform gebouwd. Vaak op basis van Asterisk of Broadsoft. De vraag is echter, is dat een goed business model? Waarom bieden deze aanbieders geen keuzevrijheid? Er bestaat toch niet zoiets als één oplossing waar alle bedrijven mee uit de voeten kunnen?

Eén oplossing bieden is niet meer voldoende

De lokale ICT dienstverlener pakt de trend naar maatwerk en inspelen op ‘CRM integratie’ nu toch echt op. Het is immers niet meer lastig om een CRM of app koppeling voor de thuiszorg mee te leveren. Te bellen via de webinterface, of telefonie te koppelen aan bijvoorbeeld het Office 365 pakket van de klant. Veel is al standaard aanwezig in de oplossingen van bijvoorbeeld 3CX, Xelion, Unify of Mitel. De Lokale ICT dienstverlener weet met wat voor software zijn klant al werkt. De juiste keuze maken, die aansluit op de wensen van die klant bepaald zijn toegevoegde waarde. Een mooie kans om dichter tegen de klant aan te schurken.

ICT dienstverleners hebben daarom behoefte aan die keuzevrijheid bij het samenstellen en aanbieden van zakelijke telecom vanuit de cloud. Omdat elke klant andere wensen heeft, moeten ICT dienstverleners de juiste oplossing kunnen samenstellen en leveren. Eén smaak is dan niet meer voldoende.

Keuzevrijheid, hoe het anders kan….

Bij Cloud Distributie zijn we ons portfolio flink aan het uitbreiden. Van hosted 3CX, Unify, Xelion en Mitel tot eigen marges kunnen bepalen en automatisch uit eigen naam kunnen factureren. Onze visie en ambitie om de lokale ICT dienstverleners zoveel mogelijk keuzevrijheid te bieden, blijkt de juiste. Wij leveren binnen luttele seconden diverse vanuit de cloud werkende telefonie diensten voor hun eindklanten. Tegen de laagste inkoop tarieven, namelijk onze kostprijs. Deze combinatie is een unieke propositie.

Op deze manier kan de lokale ICT dienstverlener zich onderscheiden ten opzichte van grote aanbieders in de markt en inspelen of de behoefte van zijn klanten.

Over Cloud Distributie

Cloud Distributie is een groothandel voor Cloud en telecom gerelateerde diensten. Wij houden van transparantie. Daarom bieden wij keuzevrijheid tegen de best mogelijke prijs: onze kostprijs. Op die manier kan het anders…. Door gebruik te maken van Cloud Distributie, blijft de klantwaarde en factuur relatie bij de lokale en vertrouwde ICT dienstverlener.

3cx_xelion_mitel_cloud_voip