De telecommarkt is uiterst hectisch. Die hectiek biedt kansen voor lokale ICT resellers want de operators laten het liggen. “Telecomoperators hebben maar twee drivers: ARPU en churn.  ICT resellers focussen op de waarde van hun propositie voor partners en hun klanten. En niet op die 0,01 cent meer of minder. 

Ons Cloud Distributie-platform biedt resellers de vrijheid om klanten te laten kiezen. Ze kunnen telefoniediensten van meerdere merken in één omgeving inkopen, beheren en verkopen. “ Cloud Distributie is snel gegroeid omdat we eigenlijk de enige zijn die dit kunnen bieden. Operators en andere providers hebben maar één smaak. Als je niet in één hoek gedrukt wil worden, heb je eigenlijk maar één keuze en dat is  Cloud Distributie. Ze kunnen zelf afspraken maken met operators, distributeurs en leveranciers en zelf hun billing en contracten opzetten. Wij zitten daar niet tussen”.

Afgelopen jaar hebben we gewerkt om het Cloud Distributie-platform te versterken en dat gaat volgend jaar door. De stabiliteit van de infrastructuur is cruciaal als we een sterke positie in het channel willen claimen. Daarnaast gaan we het portfolio versterken met UC, mobile en security. Deze diensten worden komend jaar in het platform geactiveerd.

Wij zijn de Cloud Distributeur van telecomdiensten. Partners zitten zo in het hart van de businessprocessen van hun klanten want het gaat om de convergentie van telecom en IT. Door de sterke cloudadoptie vragen resellers zich nu af wat hun rol is richting klanten. Wij hebben het antwoord: biedt klanten een dynamisch portfolio. Met ons platform kun je diensten slim inkopen en snel aanbieden met je eigen toegevoegde waarde. Zo kom je diep in het automatiseringsproces van klanten.”

Nieuwe diensten

Naast traditionele telecomdiensten gaan we ook IT-gerelateerde en securitydiensten  aanbieden. Microsoft Teams wordt binnenkort al aangekondigd. “Er zit nog meer dan voldoende groei in bellen maar de markt vraagt ook om andere diensten. Bovendien is het gunstig voor partners”. “Maar we hebben niet de ambitie om een marktplaats te worden met 10.000 diensten. We willen diensten op een goede manier naar de markt brengen maar we zijn geen traditionele distributeur. Rond telefonie, UC en security gaan we enkele sterke merken aanbieden. De visie is secure communications en als Teams of Office 365 daar bij horen, prima. Maar we zetten het Cloud Distributie platform niet open voor alle aanbieders.”

‘Telecomoperators hebben maar twee drivers: ARPU en churn’

Wat de leveranciers betreft, die hebben jaren moeten werken met distributeurs die hun logistieke processen deden. Maar de cloud heeft dat model helemaal veranderd. En dus hebben die distributeurs ook partners nodig met de intelligentie om clouddiensten te verkopen. Als zelfs Microsoft partijen zoals ons nodig heeft om het servicemanagement te doen, dan weet je het wel. Dan kun je nog de beste techniek, visie en strategie hebben… Nee, in de toekomst zit de toegevoegde waarde in mooie bundels creëren, dicht bij klanten staan, maatwerk en executie. Wij doen dat en dus beseffen mensen dat we een betrouwbaar merk zijn.

Altijd bereikbaar voor advies

Jouw klanten doen waarschijnlijk zaken met jou omdat jij functioneert als verlengstuk van hun bedrijf. Op diezelfde manier willen wij een verlengstuk zijn van jouw bedrijf. We willen het voor jou makkelijk maken om je volledig te focussen op het advies aan de eindklant. Alle gedoe en regelwerk nemen wij uit handen, of het nu gaat om het aanvragen van een offerte, provisioning of het maken van de factuur. En mocht je toch een vraag hebben, dan kun je ons altijd bellen. Je krijgt dan meteen iemand aan de lijn die antwoord kan geven op jouw vragen. Wil je de proef op de som nemen? Meld je dan nu ook aan