Door Redactie -29 april 2019

Centrale nu ook geschikt voor het doen van financiële transacties

De PBX van Xelion is recent uitgebreid met een belangrijke nieuwe eigenschap: hij is compatibel met de MiFiD II-standaard. Micha Cohen is de trotse directeur van Xelion die dit heugelijke feit naar buiten brengt. MiFiD II is een Europese regelgeving voor telefonieomgevingen die gebruikt worden voor financiële transacties. Dankzij MiFiD II worden gesprekken tussen klant en aanbieder op de juiste wijze geadministreerd en gearchiveerd. Het is een must voor financiële instellingen, die verplicht zijn om financiële transacties die via een telefoon worden gerealiseerd, adequaat te archiveren.

MiFiD II (Markets in Financial Instruments Directive) is mogelijk niet voor iedereen een bekend feature. Toch moet een telefonieomgeving die door financiële instellingen gebruikt wordt, deze eigenschap in huis hebben. De MiFiD II-wetgeving vereist namelijk dat gesprekken inzake financiële transacties op een ordelijke en gestructureerde wijze opgenomen en geregistreerd worden. De nieuwe versie van de Xelion-software is nu voor de registratie en archivering van gesprekken geschikt gemaakt conform deze wet- en regelgeving.

“De nieuwe Xelion MiFiD II compatibele gespreksregistratie kan geconfigureerd worden voor specifieke gebruikersgroepen, waarbij per nummer aangegeven kan worden of de compliance noodzakelijk is. Dankzij deze configuratie wordt efficiënt en economisch omgegaan met de opslagcapaciteit van het telefoniesysteem. Er is voorzien in een managementfeature die het beheer van de toegankelijkheid van opgenomen gesprekken mogelijk maakt en waarmee dergelijke gesprekken ook ge-offload kunnen worden.” De MiFiD II ondersteuning is mogelijk vanaf alle door Xelion ondersteunende telefoons: bureautelefoons, DECT-telefoons, softphone en de mobiele apps. Op geen enkele telefoon wordt lokaal data opgeslagen, waardoor het bezit van een telefoon geen toegang geeft tot de data.

Het uitluisteren van de gespreksregistraties is mogelijk ten behoeve van analyse, kwaliteitsbewaking, controle en regelgeving. Een krachtige sorteer- en selectiefunctie in de app, maakt voor de gebruikers zeer eenvoudig om gespreksopnamen na te luisteren. Zelf als het gesprek jaren geleden is gevoerd.

“De speciaal voor managementtoe- passingen ingebouwde downloadfunctie kan door de beheerder geactiveerd en geblokkeerd. Opnamen hoeven niet gedownload te worden (dan blijven ze op de Xelion-server) maar de mogelijkheid is er wel”, zo stelt Cohen.
Telefoongesprekken via het mobiele (gsm) netwerk worden, zonder verdere aanpassen van de software, ook opgenomen en gearchiveerd in Xelion, ongeacht de mobiele aanbieder waarmee wordt gebeld. “Ook voor klanten die meerdere mobiele netwerken inzetten (bijvoorbeeld dankzij de interne BYOD-policy) worden volledig ondersteund door de Xelion software.

Zowel vaste als mobiele telecommunicatie services worden op Europees niveau ondersteund. Een bijzondere eigenschap, omdat veel concurrerende oplossingen vaak een regionale beperking hebben.”

In een ongelimiteerde schaalbare opslag voor de gesprekken is standaard voorzien, waarbij per gebruiker standaard 1 GB opgeslagen kan worden. Aanvullende opslagcapaciteit kan afgenomen worden.

Je eigen Xelion Multi Tenant

Jouw klanten doen waarschijnlijk zaken met jou omdat jij functioneert als verlengstuk van hun bedrijf. Op diezelfde manier willen wij een verlengstuk zijn van jouw bedrijf. We willen het voor jou makkelijk maken om je volledig te focussen op het advies aan de eindklant. Alle gedoe en regelwerk nemen wij uit handen, of het nu gaat om het faciliteren van je eigen Xelion Multi tenant, het aanvragen van een offerte, provisioning of het maken van de factuur. En mocht je toch een vraag hebben, dan kun je ons altijd bellen. Je krijgt dan meteen iemand aan de lijn die antwoord kan geven op jouw vragen. Wil je de proef op de som nemen? Meld je dan nu ook aan