Lancering Xelion Marketplace

In de zakelijke ICT-wereld wordt explosief meer met Marktplaatsen voor software gewerkt. In lijn met deze trend heeft de Nederlandse software-ontwikkelaar voor telefonie en Unified Commuications, Xelion, een Marketplace voor koppelingen met andere software geopend. In deze marketplace zijn direct bij de start een ruime hoeveelheid API’s beschikbaar. Met de aangeboden applicaties kunnen zakelijke eindklanten of hun IT-dienstverleners snel en eenvoudig telefonie een geïntegreerd onderdeel laten zijn van de totale bedrijfsvoering. 

INTEGRATIE CENTRAAL

Xelion is in Nederland ontwikkeld als telefonie-software voor VoIP bellen in de cloud. Vanaf de start is Xelion ontworpen vanuit de visie dat integraties met andere applicaties essentieel zijn. Zo zijn er al koppelingen beschikbaar voor de CRM modules van Salesforce, Exact en AFAS.

Inkomende en uitgaande gesprekken met relaties kunnen direct worden gekoppeld aan de relatiedatabase. Contactinformatie is direct beschikbaar en gesprekken kunnen worden opgeslagen en teruggeluisterd.

MARKETPLACE

In de nieuwe Xelion Marketplace die op 25 juni tijdens het Xelion Partner Event is aangekondigd worden API’s aangeboden die zijn gemaakt door specialisten met kennis van integratie met CRM of ERP. Al deze API’s en app’s worden als hosted dienst aangeboden en kunnen door de gebruikers over de hele wereld eenvoudig worden besteld en geactiveerd. Het is niet nodig om licenties op systemen te installeren. Feitelijk werkt het net zo simpel en snel als een app store voor een mobiel. Naast de meest voor de hand liggende koppelingen met CRM, wordt telefonie nu ook steeds meer een integraal onderdeel van de totale bedrijfsvoering. Zo kunnen medewerkers in contactcenters via een ERP-koppeling heel snel zien wat de status van een bepaalde order is. Ook API’s met smart offices en IoT-omgevingen worden aan de Marketplace toegevoegd. Veel van de koppelingen richten zich daarnaast specifiek op software die leidend is voor een bepaalde beroepsgroep zoals notarissen, artsen, makelaars of accountants. Het aantal beschikbare app’s in de Marketplace zal de komende tijd snel worden uitgebreid.

START VAN EEN NIEUWE EPISODE

De motor achter de ontwikkeling van Xelion, directeur Micha Cohen, ziet de opening van de Marketplace als een nieuwe fase: “Vanaf de start van Xelion hadden wij al de visie dat een telefoniecentrale niet meer op zichzelf staat. Communicatie staat wel centraal in elke bedrijfsvoering. Nu maken we met deze Marketplace alle integraties nog veel eenvoudiger. Een mooi voorbeeld vind ik de koppeling voor ambulante zorgmedewerkers die zo heel snel bereikt kunnen worden op basis van hun werkschema en locatie. Zo’n koppeling gaat er letterlijk voor zorgen dat zorg sneller ter plaatse is in geval van urgentie. Ook bieden we integraties met BI tools aan zodat er veel meer kennis en data over de bereikbaarheid van de organisatie beschikbaar is. Naast onze gestage groei in Nederland en onze expansie in Engeland en Duitsland zie ik dit als de belangrijkste stap die we momenteel zetten. We liggen hiermee duidelijk voor in innovatie ten opzichte van de markt. Ontwikkelaars bieden handige extra’s aan, gebruikers kunnen met specifieke extra functies veel meer uit hun Xelion halen. En.. we brengen vraag en aanbod op een makkelijke en eenvoudige manier bij elkaar: en daar draait het om! “

INTEGREER XELION MET ANDERE BELANGRIJKE SOFTWARE

Op de Market place van Xelion zijn alle koppelingen Xelion Plus gecertificeerd.
Dat wil zeggen: Door experts gemaakt, door Xelion goedgekeurd.

Zoek een app of dienst die je gebruikt