Met update 4 alfa kunt u rechtstreeks vanuit uw browser bellen en gebeld worden, zonder dat u de webclient hoeft te openen op een nieuw tabblad of zelfs maar een browser geopend hoeft te hebben. U kunt bellen vanuit het venster waarin u werkt, bijvoorbeeld Office 365 of uw CRM. Er wordt geen nieuw tabblad geopend, maar inkomende oproepen worden direct op uw bureaublad weergegeven in de vorm van een pop-up.

De nieuwe 3CX Google Chrome-extensie voegt een volledig functionele webclient toe in de browser, zodat gebruikers gesprekken kunnen beheren zonder het venster te verlaten waarin zij aan het werk zijn.

E-mail? CRM? Internet? Bel via de pop-up

Gebruik de nieuwe Google Chrome-extensie om te bellen via uw browser of CRM

Voorheen moest de webclient geactiveerd zijn voordat u kon bellen of gebeld kon worden. Dat verandert met de 3CX-extensie voor Chrome, die u de vrijheid biedt om gesprekken aan te nemen zonder dat u het venster hoeft te verlaten waarin u aan het werk bent. Gesprekken verschijnen in pop-ups, ook als het browservenster geminimaliseerd of gesloten is. Met de ingebouwde Click2Call-functionaliteit kunt direct bellen via uw browser of CRM.

De configuratie is eenvoudig:

 1. Meld u aan bij uw webclient en klik op “Install 3CX Extenion for Chrome” (3CX-extensie voor Chrome installeren) om naar de Chrome Web Store te gaan.
 2. Klik op “Toev. aan Chrome” om de extensie toe te voegen aan uw browser en klik in het pop-upvenster op “Extensie toevoegen” om de extensie te installeren.
 3. Ga terug naar de webclient en klik op “Activate your 3CX Extension for Chrome” (Uw 3CX-extensie voor Chrome activeren).

Ondersteuning voor meer back-upservices en -protocollen

 • Nieuwe services voor back-up- en archiefopnamen, inclusief protocollen voor FTP, FTPS, FTPES, SFTP en SMB.
 • Nieuwe tool “Migrate Archive” (Archief migreren) om beheerders te helpen gearchiveerde opnamen van Google Drive over te brengen naar de lokale systeemopslag, zonder gegevensverlies. Lees hoe.
 • Verbetering van DNS-resolver van update 3 (verwerking van invites/ACK bij bepaalde VoIP-providers)

Vereisten en bekende problemen

 • Voor de 3CX Google Chrome-extensie is het volgende vereist:
  • Update naar 3CX V16, update 4 alfa
  • Chrome versie 78 of hoger
 • Gebruikers van de 3CX Click to Call-extensie dienen deze extensie uit te schakelen voordat ze de 3CX-extensie voor Chrome installeren
 • Gebruikers op v16 update 3 of ouder moeten update 4 installeren en hun browser opnieuw laden wanneer de webclient actief is; pas daarna wordt de optie voor het activeren van de extensie zichtbaar

Upgrade uitvoeren

Klik op “Updates” in het dashboard van de Beheerconsole, selecteer “v16 Update 4 Alpha“ en klik op “Selectie downloaden” om deze update te installeren.

U kunt de v16 update 4 alfa voor Windows of Linux ook als volgt downloaden:

Bekijk het wijzigingsoverzicht voor deze versie en geef ons uw feedback via het communityforum.

⚠ Belangrijk: De alfaversie mag alleen worden geïnstalleerd voor evaluatiedoeleinden en wordt afgeraden voor productieve systemen. Deze versie valt niet onder een ondersteuningsovereenkomst.