In het Cloud Distributie platform Flux komt Call2Teams beschikbaar. Met deze oplossingen kunnen Cloud Distributie partners inspelen op de actuele vraag naar bellen via Teams. De oplossing is beschikbaar als Connector met een SIP-trunk of als koppeling met telefooncentrales van klanten. 

Nu veel bedrijven hun werknemers laten thuiswerken, is de vraag naar bellen via Microsoft Teams enorm gestegen. Met Call2Teams hebben de Cloud Distributie partners nu een goede oplossing voor hun klanten. Call2Teams biedt een koppeling tussen het Cloud Distributie platform FLUX en de Teams-diensten van Microsoft.

Microsoft Teams als volwaardige PBX

De afgelopen maanden kwam vanuit veel partners de vraag naar bellen vanuit Teams. Bellen met Teams is complexer dan veel bedrijven zich realiseren. Cloud Distributie partners kunnen hun klanten hiermee volledig ondersteunen.

Call2Teams biedt een koppeling tussen het Cloud Distributie platform FLUX en de Teams-diensten van Microsoft. FLUX is een online Cloud Distributie platform waarmee partners volledig zelfstandig de meest geavanceerde cloud en telecom oplossingen kan opleveren, beheren en factureren. Verhuis telefoon nummers, bestel nieuwe 085, mobiele 06 of regionale nummers. Lever een Microsoft Teams SIP trunk op of een hosted telefoon centrale van bijvoorbeeld 3CX, Xelion, Unify of Avaya. Zoek de snelste internetverbinding voor je klant op de netwerken van KPN, Tele2, Eurofiber en Ziggo.

De meeste diensten worden direct opgeleverd zodat je ook bijvoorbeeld gelijk de Teams omgeving van de klant kan inrichten. Allemaal in één platform. Koop diensten tegen groothandelsprijzen, voeg je eigen diensten toe en bepaal zelf je marge en de prijs.

Twee oplossingen

In het Cloud Distributie platform FLUX komt Call2Teams beschikbaar in twee smaken,  als connector met een SIP-trunk of naar de telefooncentrales van klanten of beide. Deze oplossingen zijn beide beschikbaar via het Cloud Distributie platform FLUX.

Call2Teams PBX

De Call2Teams oplossing is beschikbaar voor de hosted PBX van Xelion en 3CX. Partners kunnen hiermee de extensies koppelen aan het Teams-account van deze gebruikers. Middels de licentie in FLUX hebben partners toegang tot het portaal waar ze de Teams diensten kunnen inrichten en instellen voor hun klanten.

Cloud Connect TEAMS UCaasS

Extensie Connect met Microsoft TEAMS (UCaasS)

Voordelen Call2Teams

Het grootste voordeel van de cloud oplossing is het gebruikersgemak. Microsoft Teams gebruikers hoeven nu niet meer over te schakelen naar de hosted telefoniecentrale van Xelion of 3CX om te bellen of gebeld te worden. Andersom geldt hetzelfde. Je kan nu ook gesprekken vanuit Xelion of 3CX routeren naar Teams en vervolgens in een Teams-sessie stappen.

Call2Teams via SIP-trunk

Ook kan Microsoft Teams gekoppeld worden via een SIP-trunk. Telefoonnummers, beltarieven en instellingen worden dan aan Microsoft Teams gekoppeld via een SIP-trunk. De implementatie van deze oplossing is sneller, eenvoudiger en voordeliger. Het aansluiten en configureren van Microsoft Teams kan in realtime zodat klanten in een mum van tijd kunnen bellen met Teams.

Keuzevrijheid

Bij Cloud Distributie zijn we ons portfolio flink aan het uitbreiden. Van bellen via Microsoft Teams, hosted 3CX,  Xelion Multi Tenant en Vast Mobiel integratie. Als partner bepaal je je eigen marges en kan je geautomatiseerd uit eigen naam factureren. Onze visie en ambitie om de lokale ICT dienstverleners zoveel mogelijk keuzevrijheid te bieden, blijkt de juiste. Wij leveren binnen luttele seconden diverse vanuit de cloud werkende telefonie diensten voor hun eindklanten. Tegen de laagste inkoop tarieven, namelijk onze kostprijs. Deze combinatie is een unieke propositie.

Op deze manier kan de lokale ICT dienstverlener zich onderscheiden ten opzichte van grote aanbieders in de markt en inspelen of de behoefte van zijn klanten.

Over Cloud Distributie

Cloud Distributie is een groothandel voor Cloud en telecom gerelateerde diensten. Wij houden van transparantie. Daarom bieden wij keuzevrijheid tegen de best mogelijke prijs: onze kostprijs. Op die manier kan het anders…. Door gebruik te maken van Cloud Distributie, blijft de klantwaarde en factuur relatie bij de lokale en vertrouwde ICT dienstverlener.

Bekijk de introductie van deze nieuwe dienst door onze leverancier Destiny hier