Nieuwe release! Xelion versie 8

 

Eind september introduceert Xelion haar nieuwste release versie 8. Dit heeft voor jullie klanten die momenteel gebruik maken van de huidige Xelion 7 geen gevolgen. Het op- en afschalen van gebruikerslicenties blijft mogelijk en Xelion 7 zal ondersteund blijven tot 1 juli 2024. Tot 1 juli 2022 stelt Xelion updates tot haar beschikking. Na deze datum worden enkel kritische bugfixes en security issues opgelost.

Nieuwe klanten die gebruik zouden willen gaan maken van een Xelion oplossing, worden verplicht om te kiezen voor release 8 vanaf eind september 2021. Voor bestellingen kan je na de introductie contact opnemen met Cloud Distributie.

Xelion 8 kan bij Cloud Distributie besteld worden, en hiervoor zal Cloud Distributie zoals jullie van ons gewend zijn ook 24/7 support aanbieden (mits je Premium klant bent). Naast het toevoegen van nieuwe features, is een belangrijk verschil met voorgaande Xelion releases, dat de Xelion 8 Multi-tenant omgeving bij Xelion zelf wordt gehost in een Nederlands datacenter en niet meer binnen onze eigen redundant cloud omgeving. Daarnaast zal Xelion ook volledig het versiebeheer voor haar rekening nemen. Het bestellen van licenties zonder looptijd veranderd niet en blijft mogelijk bij Cloud Distributie.

Meer informatie over de Xelion 8 features volgt.

Xelion 8

Wat verandert er voor jou?

Indien een eindklant besluit over te gaan of een nieuwe klant besluit om gebruik te gaan maken van Xelion 8 zal het een en ander veranderen. Waar je nu zelf verantwoordelijk bent voor het aanmaken van tenants en het updatebeheer veranderen de voorwaarden:

Shared Multi-Tenant

 Heb je in totaal minder dan 250 Xelion gebruikerslicenties, dan worden jouw klanten ondergebracht op een verzameltenant van Cloud Distributie.
✓ Het beheer van de MT centrale ligt bij Cloud Distributie.
✓ Voor nieuwe bestellingen en wijzigingen, stuur een verzoek in via ons ticketsysteem of neem contact op met Cloud Distributie.
✓ Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor het op- en afschalen van gebruikerslicenties, je kan zelf licenties aanmaken in de tenant.

Private Multi-Tenant

Heb je in totaal minder dan 250 Xelion gebruikerslicenties en verwacht je binnen 12 maanden meer dan 250 gebruikerslicenties af te nemen, dan kunnen we onder voorwaarden je toch een eigen Multi-Tenant verstrekken.
✓ Heb je in totaal meer dan 250 Xelion gebruikerslicenties en wil je zelf het volledige beheer van de MT, dan biedt Cloud Distributie de mogelijkheid om dit met Xelion te continueren.
✓ Als ondergrens houden we een minimum aan van 250 gebruikerslicenties, onder deze ondergrens worden er additionele kosten in rekening gebracht

Xelion 8 Cloud Distributie

NFR!

Not-For-Resale licenties

Cloud Distributie gaat alle Xelion 8 NFR licenties op één Managed By Xelion server plaatsen. Dit heeft als voordeel dat deze servers als eerste worden geüpdatet naar de laatste Xelion release. Dit betekent dat jij al gebruik kan maken van de allernieuwste versie voordat jouw klanten worden geüpdatet.

Vanaf nu kan je via ons de nieuwe Xelion 8 NFR licenties bestellen. Ook voor bestaande NFR licenties vragen we je om een nieuw aanvraagformulier te ondertekenen en te retourneren.

Upgrade!

Upgraden naar Xelion 8

Indien een bestaande eindklant, die gebruik maakt van Xelion 7, wenst te migreren naar een Xelion 8 en dan overgaat naar het Xelion managed omgeving, zal hiervoor gezamenlijk een migratieplan worden opgesteld. Hierover zal in Q4 meer details worden gedeeld.

Inkoop!

Tariefstelling Xelion 8

De tariefstelling van bestaande (unmanaged) Multi-Tenants in combinatie met Xelion 7 blijft onveranderd. Het op- en afschalen van gebruikerslicenties blijft mogelijk en Xelion 7 zal ondersteund blijven tot 1 juli 2024.

Enkel wanneer je gebruik gaat maken van de Xelion 8 oplossing worden hier de nieuwe tarieven in rekening gebracht. Naast de hosting door Xelion wordt er o.a. versiebeheer uit handen genomen.