Bron 3CX

Meer mogelijkheden voor partners om 3CX SMB aan hun klanten aan te bieden.

De 3CX V20 update 2 bevat een multi-tenant functie waarmee u eenvoudig meerdere bedrijven op één 3CX-installatie kunt hosten. Deze functie is ideaal voor kleinere SOHO/MKB bedrijven tot 20 gebruikers welke basis tot medium communicatievereisten hebben. Bedrijven kunnen worden geconfigureerd als een afdeling binnen een dedicated instance.

Aangezien de beveiligings- en computervereisten voor dedicated telefoonsystemen blijven groeien, zullen kleinere klanten zonder complexe eisen vroeg of laat moeten overstappen op een multi-tenant oplossing om het beheersbaar te houden.

Voor Wie?

De multi-tenant functie stelt partners, MSP’s, VoIP-providers, bedrijven met multi-company omgevingen zoals virtuele kantoordiensten, in staat om kleinere klanten op één 3CX instance te hosten. Als u in de loop van de tijd ten minste 10 of meer tenants op het systeem kunt hosten, is dit een ideale oplossing. Als u echter slechts een paar bedrijven kunt hosten, zal dit een support- en trainingslast betekenen voor zowel u als partner als voor 3CX. Om dit te voorkomen, dient u bij die “enkele” klanten die multi-tenant functionaliteit nodig hebben, deze overzetten naar 3CX SMB of een andere oplossing.

Wat Doet de Multi-Tenant Functie?

Kort gezegd, stelt de 3CX multi-tenant functie u in staat om bedrijven te scheiden via 3CX afdelingen. Elke 3CX afdeling is één bedrijf. De multi-tenant switch maakt de afdelingen onzichtbaar voor elkaar.

3CX Licenties voor Multi-Tenant

3CX multi-tenant is hetzelfde als een normale 3CX-licentie, behalve dat bepaalde er minimale vereisten gelden. U kkunt uw NFR-licentie niet gebruiken voor de multi-tenant versie. De simultane gesprekken worden verspreid over de klanten die u configureert en naarmate uw groeit, upgrade u uw licentie zoals bij een reguliere installatie.

In deze Beta-versie zijn er geen licentievereisten. Iedereen kan de multi-tenant functionaliteit uitproberen met elke 3CX-licentie. In de toekomst is een minimale licentie van 64 (of 32 – dit is nog ondewerp van gepsrek 3CX) simultane gesprekken vereist. Via Cloud Distributie is het mogelijk de 3CX Multi Tenant per maand af te nemen.

Gecertificeerde SIP trunk voor 3CX Multi-Tenant

Onze Flux Sip trunks zijn door 3CX gecertificeerd voor de 3CX multi tenant. Het is mogelijk om een enkele SIP trunk te gebruiken en DIDs toe te wijzen aan de verschillende extensies en wachtrijen in de tenants. Alleen een systeemeigenaar heeft deze mogelijkheid.

3CX Multi-Tenant Instellen


Lees meer over hoe u de 3CX multi-tenant functionaliteit instelt.

Er zijn grofweg twee manieren om tenants te aan te maken:

  • Handmatig – maak een afdeling aan en voeg gebruikers toe aan deze afdeling. U kunt de eigenaar van het bedrijf groepsbeheerrechten geven zodat het bedrijf zijn eigen systeembeheer heeft.
  • Programmeerbaar – het is mogelijk om tenants aan te maken via de nieuwe 3CX XAPI configuratie API.