Gebruikt u de 3-2-1 back-up regel voor uw klanten?

De 3-2-1 Backup regel houdt concreet in dat u steeds 3 kopieën heeft van alle belangrijke bestanden, op 2 verschillende opslagmedia (in de cloud en op een externe harde schijf).  Waarvan zeker 1 kopie offsite wordt bewaard (in de cloud bij Cloud Distributie).

Als u deze regel toepast dan bent u “zo goed als” ransomware-proof. “Zo goed als” omdat uw klanten nog steeds het slachtoffer kunnen zijn van ransomware en last kunnen hebben van alle werkzaamheden die dat met zich meebrengt (verwijderen virus, configureren toestellen en het terugzetten van de backups). Maar 1 ding is zeker: uw klant heeft 100% zijn bestanden terug!

Daarom hoort een goede backup steeds een vast onderdeel te zijn van uw anti-ransomware plan. Cloud Distributie biedt de juiste oplossingen aan voor uw klanten via de Cloud Marketplace en Acronis backup.

De 3-2-1 backup regel is gemakkelijk te onthouden en snel toe te passen. Het is een erg handige check om snel in te zien of u de belangrijkste bestanden voor uw klanten echt goed heeft beveiligd.

3-2-1 antiransomware back-up regel

Wat is het verschil tussen cloud back-up (Acronis) en cloud opslag (Drive, iCloud, Dropbox)?

Er zijn tal van bedrijven die actief cloud opslag aanbieden als ware het cloud back-up. Omdat het alle twee gaat over bestanden in de cloud brengt dat de nodige verwarring met zich mee!

Zo is Dropbox (of Google Drive, Onedrive, iCloud) geweldig om te gebruiken als online opslag, maar kan dit niet een echte back-up dienst worden genoemd. Omgekeerd is Acronis dé cloud backup oplossing bij uitstek maar niet gespecialiseerd in pure online data opslag.

Het essentiële verschil zit in de technologie. Bij back-up stelt u de software eenmalig in, zodat bepaalde mappen van de PC (of de volledige PC) elke 24 uur van een back-up worden voorzien. Vervolgens gaat de backup software automatisch, en in de achtergrond haar werk doen, namelijk back-uppen.

Bij een online opslagruimte hebben we een map waar elke gebruiker zelf de bestanden in kan opslaan. Dit gebeurt niet automatisch en hiermee kan men ook makkelijker fouten maken. Zo kunt u bestanden per ongeluk verwijderen. Na synchronisatie van de mappen bent u het bestand voorgoed verloren.

Bij online opslag ligt de verantwoordelijkheid bij de gebruiker en die is tegelijkertijd ook de zwakke schakel. Bij online back-up bent u zeker dat de software een kopie bewaart van uw bestanden.

Waarom Acronis?

Acronis is een wereldwijde leverancier in geavanceerde oplossingen voor databescherming. Acronis is opgericht in 2003 en beveiligt ondertussen meer dan 5000 petabytes aan data die afkomstig is van vijf miljoen klanten en 500.000 bedrijven uit 145 verschillende landen.

Acronis biedt bekroonde back-up en data recovery software voor consumenten en bedrijven van elke omvang. Acronis helpt je bij het migreren, beschermen en herstellen van bedrijfskritieke gegevens, of deze nu fysiek, virtueel of in de cloud zijn opgeslagen. Met behulp van een uniform platform en de allernieuwste technologie, zijn de innovatieve oplossingen van Acronis in staat de beheersinspanningen en eigendomskosten te beperken en tegelijk de beoogde hersteltijd te verbeteren.

Bedrijfsgegevens zijn de levensader van de huidige digitale wereld – zonder data hebben bedrijven in de digitale wereld van vandaag geen kans om te overleven. Acronis beveiligt die data met een uitgebreide reeks oplossingen die inspelen op de verschillende behoeften: Acronis Backup 12, Acronis Backup Cloud, Acronis True Image Cloud. Alle zijn gebaseerd op de nieuwe hybride-cloudarchitectuur van Acronis en ondersteunen databeveiliging en -herstel in elke IT-omgeving.

Wil jij ook Acronis backup aanbieden aan je klanten in je eigen Cloud Marketplace. Jij bepaalt zelf welke merken je gebruikt, welke prijzen je vraagt en hoeveel vrijheid je klanten binnen je eigen platform krijgen. Probeer je eigen Cloud Distributie platform direct gratis en vrijblijvend.

Download hier het gratis eBook over ransomware en backup