Forse besparing op mobiele telefonie transportsector in binnen- en buitenland

De chauffeurs bellen onderweg veelvuldig, zowel nationaal als internationaal. De mooie groei van deze bedrijfstak de afgelopen jaren bracht fors toegenomen telefoonrekeningen met zich mee, waarbij de belkosten ook nog eens sterk wisselden. Men zocht naar mogelijkheden van kostenbeheersing en duidelijkheid vooraf over de belkosten.

Met de nieuwe abonnementsvormen van Cloud Distributie zijn de hoge, variabele belkosten vervangen door onbeperkt bellen met vaste tarieven. Hiermee bespaart het transportbedrijf aanzienlijk op belkosten.

De aanpak

De eerste stap is een complete factuuranalyse, zowel voor de met name nationaal rijdende vrachtauto’s als voor de internationale combinaties. De auto’s die op binnen en buitenland rijden, worden voorzien van het nieuwe vast mobiel aanbod via Cloud Distributie.  Deze chauffeurs kunnen nu binnen 43 landen onbeperkt bellen en gebeld worden plus mobiel internetten.

Naast het mobiel onbeperkt bellen kan je op een verrassend eenvoudige manier deze mobiele aansluitingen volledig integreren in de telefooncentrale (vast mobiel). Voor een vast bedrag per maand wordt de mobiele telefoon volwaardig onderdeel van de interne telefonieoplossing. Je kan nu een chauffeur in Spanje op zijn mobiel bellen door een intern nummer te draaien, of aan te klikken in het telefoonboek. De mobiele telefoon wordt daarmee een virtueel toestel aan uw interne centrale!

Belkosten tussen het kantoor en de chauffeurs onderling zijn verleden tijd. De gesprekken tussen mobiele toestellen onderling en de telefoons op kantoor worden als intern verkeer (gratis) afgehandeld. Met deze oplossing bellen de chauffeurs volledig gratis onderweg in Europa met hun mobiel terwijl de kantoor medewerkers kunnen zien of een chauffeur in gesprek is. Voor veel transport bedrijven is dat een reden om te kiezen voor deze forced on PBX-inrichting.

De SIM-kaarten worden als extensie geregistreerd op de telefooncentrale, waardoor de mobiele toestellen volledig onderdeel uitmaken van de telefonie-omgeving, alsof ze een bureautoestel zijn. Dit betekent dat ook alle instellingen in je telefooncentrale van kracht zijn op de mobiele telefoons, zoals ‘bellen naar het buitenland’-beleid, doorschakelen naar een ander toestel op bepaalde tijdstippen en oproepen die op meerdere telefoons tegelijkertijd binnenkomen. In deze configuratie ben je ook niet verplicht gebruik te maken van smartphones; iedere mobiele telefoon – ook de vele typen rugged devices – komt hiervoor in aanmerking.

Afbeeldingsresultaat voor rugged devices logistiek

Met deze oplossing kunt u tevens de DECT bereikbaarheidsproblemen oplossen op kantoor of in de loods. Voor deze oplossing is er geen afhankelijkheid en of vereiste van internet op een smartphone. Deze oplossing werkt daarom heel goed en werkt zelfs op een stokoud GSM toestel dat nog nooit van internet gehoord heeft.

Resultaat

Aanzienlijk lagere kosten voor mobiel bellen en internetten, zowel nationaal als internationaal. De variabele kosten zijn nu grotendeels vaste kosten, waardoor je vooraf veel meer duidelijkheid hebt over de telefoniekosten, en alles via de eigen lokale ICT leverancier die het bedrijf door en door kent. En dat is precies wat logistiek Nederland wil.

Ook vast mobiel leveren aan je logistieke klanten?

Jouw klanten doen waarschijnlijk zaken met jou omdat jij functioneert als verlengstuk van hun bedrijf. Op diezelfde manier willen wij een verlengstuk zijn van jouw bedrijf. We willen het voor jou makkelijk maken om je volledig te focussen op het advies aan de eindklant. Alle gedoe en regelwerk nemen wij uit handen, of het nu gaat om het aanvragen van een offerte, provisioning of het maken van de factuur. En mocht je toch een vraag hebben, dan kun je ons altijd bellen. Je krijgt dan meteen iemand aan de lijn die antwoord kan geven op jouw vragen. Wil je de proef op de som nemen? Meld je aan, voor deze forse besparingen voor je eigen klanten.