Jouw zakelijke applicaties en 3CX: twee handen op één buik

Geen organisatie kan eromheen: zakelijke applicaties. Zo zet je met een CRM-applicatie je klanten centraal binnen je bedrijfsstrategie en gebruik je Microsoft Exchange om je agenda bij te houden en afspraken in te plannen. Dat betekent ook dat je deze applicaties graag gestroomlijnd ziet met jouw UC-oplossing en dat is bij 3CX helemaal geen probleem. Want 3CX is moeiteloos te integreren met een veelvoud aan applicaties. Welke? Ondermeer MS Exchange, Salesforce, Exact Online en Act! worden ondersteunt.

Snelle en gemakkelijke integratie

Door 3CX te integreren met de applicaties die je gebruikt haal je echt meerwaarde uit de software en uit 3CX. Bepaalde applicaties zoals Bitrix 24, ConnectWise en Freshdesk integreer je server-side, terwijl er voor andere applicaties plugins beschikbaar zijn die je voor elke client apart installeert.

Prettig is dat elke integratie die je uitvoert gepaard gaat met uitgebreide instructies en tutorials. Dat betekent dat er van technische kennis geen sprake hoeft te zijn en praktisch elke medewerker zijn of haar 3CX-installatie kan uitbreiden met de plugins die nodig zijn voor een succesvolle integratie.

Praktijk: 3CX en Office 365

Een goed voorbeeld van hoe functioneel de integratie van 3CX met andere software kan zijn is de plugin die 3CX aanbiedt voor Office 365. Wanneer deze geïnstalleerd is wordt automatisch de contactinformatie geopend van degene met wie je telefoneert. Is het een nieuw contact, dan wordt deze automatisch aangemaakt. Informatie en gegevens omtrent het contactmoment wordt opgeslagen in de notities van het contactpersoon.

Ondersteunde applicaties

Momenteel ondersteunt 3CX de volgende applicaties: MS Exchange, Salesforce, Microsoft Dynamics, Microsoft Outlook, Office 365, Google Contacts, Freshdesk, Datev, Zendesk, Nutshell, Exact Online, vtiger, EBP, Bitrix24, ConnectWise en Act!. Het blijft hier niet bij, want regelmatig worden er functionaliteiten en ook integratie met andere applicaties toegevoegd aan 3CX. Houd hiervoor de officiële website in de gaten.