Nieuwe mobiele propositie slaat aan

Inmiddels worden via het Cloud Distributie platform FLUX de ICT -en telecomoplossingen van zo’n 15 carriers en vendoren geautomatiseerd ontsloten naar honderden partners.

Mobiel enthousiast ontvangen

Begin 2018 lanceerde Cloud Distributie een nieuwe mobiele propositie: Cloud Mobile. Uit onderzoek onder 150 ICT- en telecomresellers bleek dat er behoefte was aan nog meer gemak en keuzevrijheid bij het aanbieden van zakelijke telecom- en datadiensten vanuit de cloud. Deze wensen stonden aan de basis van de ontwikkeling van het mobiele aanbod. “Het is voor ons daarom geen verrassing dat de nieuwe mobiele propositie enthousiast wordt ontvangen door de partners”. “Het komt zelfs voor dat we spontaan applaus krijgen van partners als we demonsteren hoe makkelijk ze via FLUX complete mobiele oplossingen onder hun eigen merk kunnen offreren, leveren, provisionen, managen en factureren. De belofte van het FLUX-platform klinkt te mooi om waar te zijn. Maar we laten zien dat onze belofte ‘Works like magic’ geen loze kreet is: we maken het ook waar.” Dat het niet bij applaus alleen blijft, blijkt uit het feit dat inmiddels al meer dan 50 partners gebruikmaken van deze nieuwe oplossing. Partners die op hun beurt vaak meer dan duizend eindgebruikers bedienen.

Keuzevrijheid voor de partners

Voor partners betekent het werken met het FLUX-platform een ongekende keuzevrijheid: uit het ruime aanbod van inmiddels tien carriers en vendoren van ICT- en telecomdiensten dat via het FLUX-platform wordt ontsloten, kunnen ze voor iedere klant het beste pakket aan diensten samenstellen. Zo kunnen ze echt maatwerk bieden met merken zoals: 3CX, Xelion, Mitel, Avaya, Unify en Microsoft. Bovendien biedt het FLUX-platform hen ‘prijsvrijheid’; ze kunnen de oplossingen en diensten bundelen en er hun eigen prijsplan aan koppelen. En omdat het hele proces van leveren, managen en de facturatie volledig geautomatiseerd verloopt, neemt Cloud Distributie de partners heel veel werk uit handen.

Cloud Distributie Mobile’s nieuwe propositie

Gevraagd naar wat het nieuwe mobiele en vast-mobiele aanbod van Cloud Distributie nu precies inhoudt: “Dit jaar beschikt 93 procent van de Nederlanders over een smartphone. Voor veel mensen is hun smartphone inmiddels hun primaire communicatiemiddel en daarmee een onmisbare ‘tool of business.’ Het hele kantoor zit in je broekzak. Bij de partners en hun klanten is er dan ook een grote behoefte aan goede vast-mobiele- oplossingen. Wij vonden het tijd dat we de partners helpen met de best mogelijke oplossingen om hun klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen.” Cloud Distributie introduceerde daarom de ‘Smart SIM-card’ met vast-mobiel  integratie. Deze biedt de volledige functionaliteit van de telefooncentrale, ongeacht het merk telefooncentrale, houdt rekening met BYOD-beleid en faciliteert zowel zakelijke als privégesprekken, gescheiden op één sim. En dat alles in combinatie met sms en internetten. Waar ze zich ook bevinden, medewerkers zijn hiermee zowel op hun vaste als mobiele nummer altijd bereikbaar.

Voorbeeld: Taxibedrijf

Voorbeeld van een vast-mobielroutering bij een taxibedrijf

Een voorbeeld: “Stel je hebt een taxibedrijf met vijf auto’s. Bij losse sim-only-abonnementen zonder zakelijke integratie, heb je dan veel onnodige kosten. Bijvoorbeeld wanneer er vanuit de centrale wordt doorgeschakeld naar de chauffeurs. Met Cloud Mobile is het doorschakelen naar de mobiele telefoon van de chauffeur een interne lijn. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Ook kunnen via het FLUX-platform tijdgebaseerde schema’s voor routering van gesprekken worden aangemaakt. Men kan instellen wie wanneer beschikbaar is en wanneer gesprekken moeten worden doorgeschakeld naar de chauffeur en wanneer juist niet. Ook kan worden ingesteld dat gesprekken tijdens kantooruren op het vaste nummer van de medewerker binnenkomen en dat deze na kantooruren automatisch naar zijn mobiel worden gerouteerd”. Kortom: voor iedere user kan in de FLUX-omgeving van de klant de routering van zowel vaste als mobiele inkomende en uitgaande gesprekken volledig flexibel worden ingesteld.

Complete alles-in-éénbundel

Met Cloud Mobile beschikt de partner over een complete alles-in-éénbundel, waarin vast, mobiel en internet overzichtelijk worden gecombineerd en verrijkt met talloze functionaliteiten. De partner kan deze diensten, die vanuit het FLUX-platform volledig geautomatiseerd worden ontsloten, onder het eigen merk (white label) leveren en op één factuur factureren. Deze oplossing is per stuk leverbaar en maandelijks opzegbaar. Daarmee kan de partner veel meer flexibiliteit aan de eindklant bieden en is managen van onder andere vast-mobiele oplossingen veel eenvoudiger.

Commercieel interessant

Cloud Mobile kent voor de partners ook een veel voordeliger en commercieel aantrekkelijker prijsplan. En het biedt voor de partner en de eindklant beter inzicht in het gebruik. Daarnaast is portering – wat in veel gevallen speelt – voor de partner heel eenvoudig. Cloud Distributie ontzorgt de reseller met het hele traject; van het aanvragen en afleveren van nieuwe simkaarten bij de klant, tot en met het versturen van een sms naar de medewerkers met de datum en het tijdstip waarop de portering is gerealiseerd. Dan weten zij wanneer ze hun simkaart kunnen wisselen. Ook kan de partner met de nieuwe Cloud Mobile-oplossing makkelijker een bereikbaarheidsplan voor zijn klanten maken.

De komende tijd zal Cloud Distributie een communicatie-offensief starten rond de vernieuwde mobiele propositie. Via campagnes, events, trainingen en incentives zullen de voordelen van de vernieuwde Cloud Mobile-oplossing bij de partners bekend worden gemaakt. Daarnaast worden partners ondersteund door een Sales Advisor Team. Zij geven de partners verkoopondersteuning, helpen met offertes en bieden support bij migraties.

Partners ontzorgen

De enthousiaste reacties van de partners en het grote aantal reeds gerealiseerde implementaties zijn voor Cloud Distributie het bewijs dat de nieuwe mobiele propositie aansluit op de wensen van de markt. Voor Cloud Distributie is dit een bevestiging van zijn strategie: partners zo goed mogelijk ontzorgen met flexibele ICT-en connectivity- oplossingen vanuit de cloud zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de techniek en levering. Daardoor kunnen ze zich volledig focussen op het optimaal bedienen van hun klanten. En Cloud Distributie rust niet op zijn lauweren; de developpers werken voortdurend aan nieuwe ‘smart’ communicatie- oplossingen die eenvoudig via het FLUX-platform kunnen worden geleverd. De komende tijd mogen dan ook meer nieuwe connectivity- en werkplek-gerelateerde clouddiensten verwachten.