Betrouwbaarheid en uptime is voor gebruikers cruciaal. Al jarenlang behoort Xelion tot de top als het gaat om beschikbaarheid van dienstverlening. De hosted Xelion dienst die we zelf aanbieden heeft een uptime van bijna 100% en bij vele van onze partners is het niet anders. Daar zijn we trots op.
Toch zijn er klanten die meer zekerheden willen als het gaat om continuiteit van de dienstverlening (en daar voor willen betalen). Als het gaat om redundancy van het Xelion platform zijn er diverse mogelijkheden om extra zekerheid te bieden. Hier presenteren we de twee meest voor de hand liggende opties die je kunt aanbieden.
Back-up Xelion 7 licentie (ST)
Het is mogelijk een tweede licentie voor back-up doeleinden aan te schaffen. In dit geval configureer je het systeem op twee verschillende MT servers. Bij uitval van de server plaats je de back-up op de tweede server en vervolgens neemt de tweede server de dienstverlening over. Bij een crash of een serieus probleem met een lange oplostijd kun je dus handmatig snel overschakelen op de stand-by licentie. Hiermee geef je de klant de zekerheid dat bij uitval snel een alternatieve oplossing up en running is.
Managed fail over (ST)
Xelion biedt de mogelijkheid om een systeem redundant in te richten waarbij in geval van storing automatisch wordt overgeschakeld naar een stand-by systeem. Door de Xelion fail over worden de gegevens van de master automatisch gesynchroniseerd met een tweede (slave) systeem. Bij uitval neemt het tweede systeem de dienstverlening over.
In de managed fail over oplossing beheert Xelion niet alleen de master en slave maar ook de verbinding tussen beide systemen. Mocht de synchronisatie van gegevens tussen master en slave onderbroken worden, detecteren we dat direct. Daarmee wordt voorkomen dat in geval van een daadwerkelijke storing de fail over niet meer blijkt te werken. Voor Xelion gebruikers in de zorg, logistiek of andere 24/7 dienstverlening processen is de fail over een robuuste en zeer betrouwbare oplossing.